Skip to main content

Han har hele livet vært nærsynt og avhengig av linser. Men etter årets fotballsesong hadde Veton Berisha fått nok av tørre øyne og det å måtte dra med seg utstyr overalt.

 

Derfor tok Branns-spilleren kontakt med Volkmann Øyelege og Laserklinikk i Sandnes.

Berisha synes laseroperasjon er fascinerende – men også litt skummelt. Da er det betryggende å komme til doktor Richard von Volkmann, som siden 1997 har utført over 40 000 vellykkede laseroperasjoner.

– Jeg var aldri i tvil om hvem jeg ville gå til. At Richard er så erfaren gjør at jeg føler meg i de beste hender, sier den tidligere Viking-spilleren like før han går inn til behandling.

Volkmanns laser bruker ikke mer enn ti sekunder på å fjerne nærsyntheten og gjøre Berisha linsefri.

– Wow! Jeg ser knallbra nå i forhold til hva jeg gjorde for få minutter siden. Utrolig, utbryter Berisha idet han kommer ut igjen.

  • Alle over 18 år kan ta laseroperasjon. Er man yngre er øynene fortsatt i endring.
  • Volkmanns maskin er en av de raskeste i landet. Den bruker to sekunder per dioptri (brillestyrke). Det vil si at om du er minus én tar det to sekunder, er du minus tre tar det seks sekunder.
  • Nærsynthet er ikke noe man kan vokse av seg. Når man først har fått det, har man det livet ut – om man ikke laseropererer.
  • Alt mellom -10 (nærsynt) og +5 (langsynt) kan laserbehandles, samt astigmatisme (skjeve hornhinner).

Til sin store glede klarer han å identifisere de minste bokstavene på lystavlen hvor han før operasjonen hadde slitt med de store.

– At det skulle være så raskt og enkelt hadde jeg aldri forventet. Jeg kjente ikke noe som helst. Og Richard var utrolig flink til å snakke meg gjennom det, slik at jeg hele tiden forsto hva som foregikk, sier Berisha.

– Jeg anbefaler alle å gjøre dette. Det gikk «sånn!», sier han, og knipser med fingrene.

Lurer du på om laseroperasjon er noe for deg?

Kontakt oss for en undersøkelse