Skip to main content

Johannes er glad hver dag for at han valgte å operere øynene med laser hos Volkmann. Det er det mange grunner til.

 

Han er nemlig en travel mann: I tillegg til jobben som direktør ved ærverdige Lærdalsøren Hotel, arrangerer han bileventer og turer for andre motorfrelste innover i den nydelige bygda. Som om ikke det var nok bil, driver han også som billakkerer på si.

«Uten tvil noe av det lureste jeg har gjort.»

 

– Johannes Einemo,
fornøyd laserpasient, hotelldirektør og bilentusiast.

– Dette er den beste investeringen jeg har gjort i livet.

– Tidligere fikk jeg ofte trøbbel med linsene når jeg kjørte fort. Noen ganger poppet de til og med ut. I tillegg ble øynene ofte tørre. Nå ser jeg mye skarpere og klarere, og trenger ikke å blunke så mye når jeg kjører.

Billakkering er også et nytt kapittel etter laseroperasjonen: – Jeg jobber med friskluftsmaske, og når luft blåses inn i masken, måtte jeg blunke hele tiden for at linsene ikke skulle tørke ut. Nå trenger jeg ikke å tenke på synet en gang, uansett hva jeg holder på med.

Jeg blir heller ikke trett når jeg kjører om natten lengre. Før tørket linsene gjerne ut når jeg kjørte om natten, såpass at jeg nesten ikke kunne kjøre. Nå når jeg ser bedre, er jeg også mer konsentrert.
Sist, men ikke minst er det deilig å se perfekt med en gang jeg våkner om morgenen, i stedet for å måtte klusse med linser før dagen kunne starte.

– Nå gleder jeg meg bare til det blir varmt nok i vannet, så jeg kan hoppe i fjorden og se like klart under vann!

  • Alle over 18 år kan ta laseroperasjon. Er man yngre er øynene fortsatt i endring.
  • Volkmanns maskin er en av de raskeste i landet. Den bruker to sekunder per dioptri (brillestyrke). Det vil si at om du er minus én tar det to sekunder, er du minus tre tar det seks sekunder.
  • Nærsynthet er ikke noe man kan vokse av seg. Når man først har fått det, har man det livet ut – om man ikke laseropererer.
  • Alt mellom -10 (nærsynt) og +5 (langsynt) kan laserbehandles, samt astigmatisme (skjeve hornhinner).

Lurer du på om laseroperasjon er noe for deg?

Kontakt oss for en undersøkelse