Femto-LASIK
er en veldig mye brukt måte for laserkorreksjon av synsfeil

Hovedgrunnen er smertefrihet under og etter behandlingen. Pasientene bemerker allerede noen timer etterpå en tydelig forbedring av synet. Den raske tilhelingen og gjenopprettelsen av funksjonsevnen i hverdagen gjør Femto-Lasik til en av de mest etterspurte øyeoperasjoner.

bestill
forundersøkelse 48 25 20 00

Femto-LASIK korrigerer nærsynthet, langsynthet og skjeve hornhinner (astigmatisme) skånsom og smertefritt. Det fører til skarpt syn allerede kort tid etter operasjonen, uten briller og linser.

Vår første prioritet er bestmulig resultat og sikkerhet for våre pasienter. Derfor tilbyr vi Femto-LASIK . Navnet «Femto-LASIK» betyr at en bruker 2 lasermaskiner, den første er „Femtosekundelaseren“,som lager en tynn hornhinnelamelle, som brettes til siden. Rett etterpå brukes Excimerlaseren, som fjerner brytningsfeilen.

Er du egnet for en Femto-LASIK operasjon ?

til ca.

-12
dpt.

Nærsynthet

til ca.

+6
dpt.

Langsynthet

til ca.

-6
dpt.

Hornhinneskjevhet

Praktisk forløp

Hvordan foregår behandlingen ?

Du må regne med å være i underkant av 1.5 timer i Øyeklinikken vår. Selve øyeoperasjon varer riktignok kun noen få sekunder, men du vil få generell informasjon, ulike øyedråper ( antibiotika, bedøvelse) på forhånd. På denne måte sikrer vi en smertefri og trygg behandling.

Behandlingen foregår i tre trinn:

1

Først lages en tynn hornhineflap med Femto laseren. Denne  brettes til side.

2

I neste trinn former Excimer laseren hornnhinnen slik at brytningsfeilen blir korrigert.

3

Tilslutt brettes hornhinneflappen tilbake på plass. Tilhelingen av denne skjer iløpet av de neste fem timene.

Fordeler med denne teknikken er at den er skånsom mot øynene. Vi registrerer lav risiko for infeksjoner og en mer nøyaktig formet hornhinneflap.

Dr. von Volkmann utfører øyelaserbehandling i over 26 år , som en av de første i Norge.

Han var også den første øyelegen som startet dette på et norsk sykehus, nemlig på Haukeland Universitetssjukehus. I denne stillingen har han vurdert og behandlet de mest krevende brytningsfeilene .

Her er de fem hyppigste spørsmål angående Femto-LASIK

1

Hva er Femto-LASIK?

Femto-LASIK er en behandlingsmetode for å utføre refraktiv kirurgi.
Behandlingen begynner med at en Femtolaser preparerer en horninnelamelle (flap), etterfulgt av Excimer laseren som korrigerer brytningsfeilen på hornhinnen. Deretter legges hornhinnelamellen ( flap) tilbake på plass. En bandasjelinse legges på som beskyttelse, og fjernes ved kontrollundersøkelsen dagen etter.

2

Hvor sikker er Femto-LASIK metoden?

Femto-LASIK gjelder som sikker behandlingsmetode, som har vist meget bra resultater i mange år. Før behandlingen  blir øyne dine grundig undersøkt av dr Richard von Volkmann eller av en av klinikkens optikere. Disse er spesielt utdannet for denne type vurderinger. Således reduseres risiko for komplikasjoner.

3

Hvem egner seg for Femto-LASIK metoden ?

Er du frisk, har normale hornhinner som ikke er tørre, kann du være kandidat for Femto-LASIK-metoden. Den egner seg for korrektur av nærsynthet, langsynthet og skjeve hornhinner( astigmatisme).

4

Hvor rask vil synet komme seg etter Femto-LASIK ?

Allerede rett etter behandlingen vil de fleste merke en tydelig forbedring av synet. Den blir enda bedre i løpet av de påfølgende uker.

5

Hva er forskjellen mellom Femto-LASIK og LASIK ?

Ved Femto-LASIK metoden lages en hornhinne – flap med Femto laseren.

Ved LASIK metoden er det en Mikrokeratom som lager snittet i hornhinnen, slik at flapen kan brettes til side.