Slik foregår
behandlingen

Laserbehandlingen starter alltid med en forundersøkelse. En av våre spesialutdannete optikere utfører undersøkelsen og går grundig gjennom prosedyren for behandlingen. I etterkant kartlegger øyelegen om en laseroperasjon passer for dine øyne og hvilken behandlingsform som er ideel. Du vil deretter få en timeavtale til operasjon. Kontaktlinser skal tas ut to dager før forundersøkelsen.

bestill
forundersøkelse

Dagene før operasjonen

Vi anbefaler at du en uke før behandlingen tar ekstra C-vitaminer og Omega-3 fettsyrer (1000mg/dagen), da dette styrker hornhinnens tilhelingsevne. Kontaktlinser skal tas ut to dager før operasjonsdagen.

 

På operasjonsdagen

Sørg for at du ikke bruker krem, sminke, parfyme eller aftershave i ansiktet når du kommer på operasjonsdagen. Du vil bli dryppet med ulike øyedråper mot infeksjon og hevelse før du får bedøvelsesdråper. I tillegg får du tilbud om en beroligende tablett.

Selve behandlingen er over på et blunk. Normalt sett bruker vi noen få minutter per øye. Under behandlingen former vi krumningen til hornhinnen på en skånsom måte slik at lyset brytes korrekt. Vi bruker tre forskjellige metoder og velger den metoden som passer best for dine utfordringer og ditt syn.

Kirurgen kontrollerer at alt er i orden før du drar hjem. Du kan ikke kjøre bil rett etter laseroperasjonen, så husk å ordne med transport. Ha med et par solbriller til etter operasjonen. Du kan rett etter operasjonen og dagene etter være ekstra lysømfintlig.

Rett etter operasjonen

De fleste får effekt med en gang og opplever fort at synet blir bedre enn før. Endringen skjer fra noen timer til noen dager, avhengig av behandlingsform og øyne. Husk at du ikke kan kjøre bil hjem selv etter behandlingen !

Når du kommer hjem anbefaler vi at du hviler med lukkede øyne de første timene. Du får med noen medikamenter og forklaring på hvordan disse fungerer.

Du vil også få med beskyttelsesbriller som du skal sove med om natten for å forhindre at du gnir deg i øynene.

Du bør dryppe hyppig med kunstig tårevæske da dette hjelper mot tørrhet og kan lindre irritasjon og ubehag.

Dager etter operasjonen

Det er meget viktig at du ikke gnir deg i øynene de første tre dagene. Øyesminke bør ikke benyttes den første uken etter operasjonen.

Vent omtrent ett døgn før du vasker håret, på grunn av risikoen for å få såpe og vann i øynene.

Uker etter operasjonen

Du bør ikke bade i klorvann eller ta solarium de første to ukene etter operasjonen og ikke stupe under vann de første tre ukene. Fysisk trening kan gjenopptas etter to til tre uker, men ballsport og annen kontakt-idrett bør ikke påbegynnes før det har gått fire uker.

 

Måneder etter operasjonen

Synsskarpheten kan variere noe den første tiden etter operasjonen. Det vil spesielt kunne svinge de første to til tre ukene. Etter to til tre måneder vil det vanligvis ha stabilisert seg slik at vi har fått et permanent resultat, men noen få ganger, spesielt ved høye styrker, kan det ta seks til tolv måneder.

Det er helt naturlig for de fleste at øynene kan bli tørre og irriterte på grunn av at tårefunksjonen blir forbigående forstyrret ved en laseroperasjon. Dette vil spesielt merkes av dem som sitter mye med PC eller oppholder seg mye innendørs i et tørt miljø. Noen vil også merke ringer rundt lyskilder, men dette forsvinner etter et par uker.

Etter operasjonen kan man den første tiden være overkorrigert, dvs. at den nærsynte blir litt langsynt og omvendt. Dette korrigerer seg selv i løpet av noen uker.